Sluiten

Over ons

 

Mijn naam is Jeika Bredewold, samen met Gerben en onze vier kids wonen wij in Heerde. In 2009 kwam onze eerst Rhodesian Ridgeback Zima in ons leven. Door haar zijn we verliefd geworden op dit geweldige ras. Met haar hebben we in 2014 ons eerste nestje gehad, noem het een gelegenheidsnestje, 10 prachtige pups zijn er op de wereld gekomen. Een klein jaar na de pups, ging Zima, volkomen onverwachts en veel te vroeg dood.

We zijn toen op zoek gegaan naar een nieuwe hond. Met deze hond wilden we in in de toekomst graag weer fokken. Voor ons was het belangrijk dat de hond een lief karakter had, uiteraard voldeed aan de rasstandaard maar ook dat er een goede stamboom achter zat. Wij zijn toen in aanraking gekomen met Lisette de Witte. Na een middag een wandeling te hebben gemaakt met Twiga en de dekreu Midas wisten wij het zeker. Uit deze mooie gezonde combinatie wilden wij een pup.

Uiteindelijk hebben wij na een zorgvuldige selectie Themba toegewezen gekregen. Uit de gedragstest kwam dat Themba een sociaal, zachtaardig gevoelig pupje was. Gelet op onze gezinssituatie (4 jonge kids) werd deze pup ons toegewezen. Voor ons voldeed ze aan alles en tot op vandaag hebben wij heel veel plezier van deze dame.


Kennel van het Gelders Land

We zijn lid van de RRCN, wij houden ons aan hun fokbeleid. Themba voldoet aan alle eisen die er gesteld worden om via de rasvereniging RCCN te fokken.

We fokken onder de kennelnaam “ van het Gelderse Land” en zijn inschreven bij de Raad van Beheer en FCI. We hebben deze naam gekozen om dat de pups worden geboren in Gelderland en de eerste 8 weken van hun leven, op het Gelderse Land zullen doorbrengen.


Wij hanteren de volgende uitgangspunten

• Wij fokken met als doelstelling de kwaliteit van het ras in stand te houden en te verbeteren.
• Wij fokken incidenteel en met een met zorg uit geselecteerde reu, waarbij gezondheid en goede karakters de hoogste prioriteit heeft.
• De reu die wij selecteren wordt weinig “ingezet”, zorgt voor een goede bloedlijn, waardoor het ras beschermt wordt tegen inteelt.
• Uitgebreide selectie van puppyeigenaren, waarbij de meest geschikte eigenaar bij een pup wordt gezocht.

Fotoboek

Bekijk alle foto’s