Informatie

rigdeback-pups banner

9 April 2018 heeft Themba 13 gezonde pups gekregen 6 teefjes en 7 reutjes. Dit nestje is gefokt volgens de richtlijnen van de RRCN . De Reu Boogie is door ons geselecteerd op zijn karakter en uiterlijke kenmerken. De meeste pups komen immers in een gezin terecht en natuurlijk willen wij mooie Raszuivere Ridgeback pups. De pups groeien bij ons in huis op samen met onze vier kinderen zodat ze goed gesocialiseerd worden. Als de pups het nest verlaten zijn ze aan zo veel mogelijke geluiden, kinderen, etc. gewend.

Uw pup bekijken
Als de pups zijn geboren berichten wij de families die zich op de wachtlijst hebben laten zetten. We maken dan een afspraak om met elkaar kennis te maken en de pups te komen bekijken. Dit zal gebeuren wanneer de pups ongeveer 4 weken oud zijn. Elke week worden de foto’s van de pups aangevuld zodat de groei goed gevolgd kan worden.

Met 8 weken mogen de pups het nest verlaten.
De nieuwe eigenaren kunnen dan de pups ophalen en krijgen de benodigde informatie mee. Wij maken gebruik van een koopovereenkomst.

Ontwormen
De pups worden met 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd.

Inenten
De 6-weken enting (puppyenting) krijgen de pups bij ons. Wanneer de pups worden ingeent, worden ze daarna tevens onderzocht door de dierenarts. De enting en het resultaat van het onderzoek wordt van iedere pup in een Europees Paspoort voor Gezelschapsdieren genoteerd. Dit EU paspoort hoort dan bij de pup.
De 9-weken enting (cocktailenting) krijgen de pups bij de nieuwe eigenaar net als de 12- weken enting. Daarna ieder jaar de hond laten enten.

Chippen en controleren van de pups
De pups worden gechipt door de Raad van Beheer tussen de 5 en 7 weken oud.
Nadat de pups zijn gechipt volgt een nestinventarisatie om de pups te controleren op diverse punten en raskenmerken.

Alles op een rij:
- De pups worden verkocht met Stamboom
- Europees Hondenpaspoort
- Benodigde inentingen
- Gezondheidsverklaring
- Koopovereenkomst
- Chip
- De pups worden meerdere malen ontwormd.
- De pups worden zijn gecontroleerd op DS(Dermoid Sinus).